Για τη γεωγραφική θέση της Ελλάδος, στην απόληξη της Χερσονήσου του
Για τη γεωγραφική θέση της Ελλάδος, στην απόληξη της Χερσονήσου του Αίμου και με τη μισή χώρα να απαρτίζεται από νησιωτικά συμπλέγματα που δεσπόζουν στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, έχουν γραφτεί πολλά. Ίσως αχρείαστα γιατί αρκεί να δεις τον χάρτη: η Ελλάδα αποτελεί την πύλη προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σκαλοπάτι προς την Ιταλική Χερσόνησο και με δεσπόζουσα θέση στο νοητό σταυροδρόμι που συναντώνται οι θαλάσσιοι δρόμοι μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Λιμάνια, οδικοί άξονες, αεροδρόμια, εμπορικοί δρόμοι ήταν όροι που μας απασχολούσαν μέχρι πρόσφατα. Η «ξαφνική» εμφάνιση της Τεχνητής Νοημοσύνης έφερε στο προσκήνιο μία ακόμη διάσταση της πολύτιμης γεωγραφικής θέσης της Ελλάδος: σταυροδρόμι δεδομένων και κόμβος data centers.
Όμως όπου ακούς για δεδομένα καλό είναι να αρχίσεις να ψάχνεις για data centers, αλλά τα data centers χρειάζονται ενέργεια. Μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ανάγκη για νέα, σύγχρονα, ισχυρά κέντρα δεδομένων που συγχρόνως θα είναι και ενεργειακά βιώσιμα.
Η Σκανδιναβία, με το ψυχρό της κλίμα, και η Γαλλία, με ένα σταθερό ποσοστό πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα, θα μπορούσαν να βγουν στην κορυφή – και η Γαλλία το γνωρίζει, σημειώνει το Politico. «Πρέπει να έχουμε ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, φθηνή, ελεγχόμενη, γιατί ξεχνάμε συνεχώς ότι
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS