Το ΔΝΤ μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό για τον δανεισμό σε
Το ΔΝΤ μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό για τον δανεισμό σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως έγινε και με τη περίπτωση της Ελλάδας στα χρόνια των μνημονίων. Τι γίνεται όμως με τα δικά του οικονομικά; Πώς χρηματοδοτεί τις κρίσιμες λειτουργίες του και καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα;
Με αφορμή της συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυσή του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσιεύει μία σειρά άρθρων, περιγράφοντας τις προκλήσεις, τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και τις νέες προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί να ρίξει φως στα… οικονομικά του:
Ας θυμηθούμε ότι το ΔΝΤ δεν είναι μόνο ένας παγκόσμιος οικονομικός πυροσβέστης. Παρέχει επίσης συμβουλές πολιτικής και τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει τα μέλη να δημιουργήσουν τις κατάλληλες οικονομικές συνθήκες και θεσμούς για τη διατήρηση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την τόνωση της ανάπτυξης, των θέσεων εργασίας και του βιοτικού επιπέδου, γράφουν σε κοινό τους άρθρο η Τζούλι Κόζακ, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας (COM) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Μπερνάρ Λόουερς, διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι «η εκπλήρωση αυτής της εντολής καθίσταται δυνατή χάρη σε έναν μοναδικό μηχανισμό δημιουργίας και αξιοποίησης πόρων. Σκεφτείτε το ως μια πιστωτική ένωση για χώρες — με δανειοδοτική ικανότητα σχεδόν 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων».
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS