Το Παλάου δίκαια θεωρείται από πολλούς επίγειος παράδεισος. Τα λαμπερά γαλάζια
Το Παλάου δίκαια θεωρείται από πολλούς επίγειος παράδεισος. Τα λαμπερά γαλάζια νερά, το πυκνό φύλλωμα και η βουκολική ατμόσφαιρα σε αυτό το φαινομενικά ειδυλλιακό αρχιπέλαγος βαθιά στον Ειρηνικό Ωκεανό υποκρύπτουν τον βασικό ρόλο που παίζει τώρα σε μια τιτάνια γεωπολιτική διαμάχη.
Το Παλάου, κάποτε πεδίο αιματηρών μαχών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή καθώς η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζουν τις δυνάμεις τους σε έναν εντεινόμενο ανταγωνισμό για τον έλεγχο της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού. Το δημοκρατικό νησιωτικό έθνος με μόλις 17.000 κατοίκους φιλοξενεί αμερικανικά ελεγχόμενους διάδρομους αποπροσγείωσης και σύντομα ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις ραντάρ, τις οποίες ο αμερικανικός στρατός περιγράφει ως «κρίσιμες» για την παρακολούθηση τεράστιων εκτάσεων θαλάσσιου και εναέριου χώρου. Είναι επίσης ένα βασικό κομμάτι της Δεύτερης Νησιωτικής Αλυσίδας, μιας σειράς στρατηγικά τοποθετημένων νησίδων που η Αμερική ενισχύει σε μια προσπάθεια να αρνηθεί στην Κίνα την πρόσβαση στον Δυτικό Ειρηνικό.
Τώρα, αυτή η υπερβολικά μεγάλη στρατηγική αξία έχει καταστήσει το Παλάου στόχο μιας συντονισμένης εκστρατείας επιρροής από άτομα που έχουν δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση, σύμφωνα με αναφορές πληροφοριών, αστυνομικά αρχεία, δικαστικά αρχεία και κτηματολογικά έγγραφα που εξέτασε το Reuters, καθώς και συνεντεύξεις με περισσότερους από 20
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS