Σε τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα αναγκαία έργα υποδομής για
Σε τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα αναγκαία έργα υποδομής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας έως το 2030, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη. «Μιλάμε για ποσά που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Γι΄ αυτό αναζητούμε πρόσθετους τρόπους χρηματοδότησης από πηγές που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τα νερά.
Προσπαθούμε να κάνουμε ανακατανομή στους πόρους, διότι το νερό προτεραιοποιείται έναντι των υπολοίπων αναγκών», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας σε διεθνές workshop που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), την ΕΥΔΑΠ και τα Ινστιτούτα ΤΕΕ-ΤΜΕΔΕ και “We are Greece”.
Πολυεπίπεδο σχέδιο
Η ΕΥΔΑΠ, μετά από ανάθεση από και σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, εκπονεί ένα νέο, μακρόπνοο σχέδιο για την υδροδότηση της Αττικής, το πρώτο μετά τη «Μελέτη ενίσχυσης της ύδρευσης Αθηνών» του 1993. Το σχέδιο προβλέπει:
* Ενίσχυση του ταμιευτήρα Ευήνου από τη λίμνη Κρεμαστών, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές.
* Αφαλάτωση θαλασσινού και υφάλμυρου νερού, με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων σε στρατηγικές θέσεις.
* Θαλάσσια μεταφορά νερού από τον ποταμό Αχελώο, μέσω tankers από τον λιμένα Αστακού στους λιμένες Άσπρων Σπιτιών ή Θίσβης, με τελικό
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS