Στη δυναμική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται
Στη δυναμική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της ανάπτυξης και τις νέες προοπτικές σε καινοτόμους τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και η βιοτεχνολογία βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσιγκτον.
Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, περιέγραψε το πλαίσιο των ευκαιριών και των προκλήσεων της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι «η εκπαίδευση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης οικονομίας». Παρά τις βελτιώσεις των τελευταίων ετών, σημείωσε ότι «στην Ελλάδα λείπει ένα ισχυρό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας», φέρνοντας ως παράδειγμα το Ισραήλ.
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι μόνο ο ωραιότερος προορισμός διακοπών, αλλά ένας τόπος όπου η οικονομία ανθίζει, με την ΑΙ και τη βιοτεχνολογία στο επίκεντρο», δήλωσε.
Αναγνώρισε ότι «η οικονομική κρίση είχε και θετικές πτυχές», καθώς οδήγησε στην εξυγίανση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας, γεγονός που «έχει μειώσει το ρίσκο των επενδύσεων και αλλάζει την αντίληψη της διεθνούς κοινότητας».
Ωστόσο, εξέφρασε ανησυχία για τη «διαρροή νέων ταλέντων», λέγοντας ότι «οι Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή δεν βρίσκουν ευκαιρίες». Επιπλέον, ανέδειξε τις καθυστερήσεις στην έκδοση business visa, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό αποθαρρύνει τις επενδύσεις».
«Ιστορία επιτυχίας»
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS