Με γνώμονα το εμπορικό ισοζύγιο που έχει με καθεμιά από τις
Με γνώμονα το εμπορικό ισοζύγιο που έχει με καθεμιά από τις χώρες στις οποίες επέβαλε δασμούς υπολόγισε τα ποσοστά που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και όχι με κριτήριο αναλογικά προς το ύψος των δασμών και τους εμπορικούς φραγμούς που επιβάλλουν αντίστοιχα στις ΗΠΑ, όπως ο ίδιος διακήρυττε.
Ο μαθηματικός τύπος
Με ανακοίνωσή του μετά τις αναγγελίες Τραμπ που «πάγωσαν» τον πλανήτη για επιβολή δασμών έως και 46% σε 180 χώρες και περιοχές του κόσμου, ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ εξήγησε έναν μαθηματικό τύπο που διαιρεί το εμπορικό πλεόνασμα μιας χώρας σε σχέση με τις ΗΠΑ με τις συνολικές εξαγωγές της, βάσει των στοιχείων από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ για το 2024. Και στη συνέχεια, αυτός ο αριθμός διαιρέθηκε στα δύο, παράγοντας το τελικό ποσοστό δασμών.
Η Κίνα, για παράδειγμα, είχε εμπορικό πλεόνασμα 295 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ πέρυσι με συνολικές εξαγωγές 438 δισεκατομμυρίων δολαρίων — μια αναλογία 68%. Διαιρούμενο διά δύοσ σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο του Τραμπ, απέδωσε δασμολόγιο 34%. Οι ίδιοι υπολογισμοί παρήγαγαν χονδρικά τα ποσοστά για άλλες οικονομίες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό πλεόνασμα επλήγησαν επίσης, με ένα σταθερό ποσοστό 10%, ανεξαρτήτως.
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS