Σε τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα αναγκαία έργα υποδομής για
Σε τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα αναγκαία έργα υποδομής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας έως το 2030, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη. «Μιλάμε για ποσά που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Γι΄ αυτό αναζητούμε πρόσθετους τρόπους χρηματοδότησης από πηγές που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τα νερά.
Προσπαθούμε να κάνουμε ανακατανομή στους πόρους, διότι το νερό προτεραιοποιείται έναντι των υπολοίπων αναγκών», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας σε διεθνές workshop που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), την ΕΥΔΑΠ και τα Ινστιτούτα ΤΕΕ-ΤΜΕΔΕ και “We are Greece”.
Το νερό θα ακριβύνει
Όπως υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ, οι 280 πάροχοι νερού που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να συνδράμουν με οικονομικούς πόρους. Με άλλα λόγια, η τιμή του νερού να ενσωματώνει και ένα μέρος του κόστους των έργων που πρέπει να γίνουν. «Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις το νερό θα ακριβύνει. Οι πάροχοι πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όταν σε μια περιοχή η διαρροή υδάτων – ή πιο σωστά το μη τιμολογούμενο νερό – φτάνει στο 60%, αν περιορίσουν το ποσοστό π.
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS