Ισχυρό είναι ήδη το πλήγμα των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στο Πεκίνο και

Ισχυρό είναι ήδη το πλήγμα των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον για την Boeing, καθώς η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα με Κινέζους αγοραστές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, αρκετοί Κινέζοι αγοραστές αρνούνται πλέον να παραλάβουν νέα αεροσκάφη της Boeing, λόγω των υψηλών δασμών που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της εμπορικής…
Ισχυρό είναι ήδη το πλήγμα των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον για την Boeing, καθώς η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα με Κινέζους αγοραστές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, αρκετοί Κινέζοι αγοραστές αρνούνται πλέον να παραλάβουν νέα αεροσκάφη της Boeing, λόγω των υψηλών δασμών που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τριών αεροσκαφών Boeing 737 MAX, τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν στις Xiamen Airlines και Air China, αλλά τελικά επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Λόγω των δασμών, πολλοί από τους πελάτες μας στην Κίνα έχουν δηλώσει ότι δεν θα παραλάβουν τα αεροσκάφη», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Kelly Ortberg. Υπό αυτό το πρίσμα, η Boeing έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες επαναπροσανατολισμού δεκάδων νέων αεροσκαφών, που ήταν προγραμματισμένα να παραδοθούν σε κινεζικές αεροπορικές εταιρείες.
Επί του παρόντος, η κινεζική αγορά αντιπροσωπεύει το 10% των ανεκπλήρωτων παραγγελιών (backlog) της Boeing, ενώ 50 νέα αεροσκάφη έχουν προγραμματιστεί για παράδοση στην Κίνα έως τα τέλη του 2025. Ως εκ τούτου, η Boeing επιδιώκει να ανακατευθύνει 41 ήδη κατασκευασμένα ή υπό κατασκευή αεροσκάφη σε νέους πελάτες, κυρίως στην Ινδία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή ενδέχεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα δαπανηρή, όπως σημειώνει η Leeham News.
Content Original Link:
" target="_blank">